ДИКРАСИН ЛОСИОН 65 мл.

ЦЕНА: 9.00лв.


ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ 10% ОТСТЪПКА В ЦЕНАТА!
 


 

Дермален билков разтвор - подобрява кръвоснабдяването, има противовъзпалително, болкоуспокояващо и съдоукрепващо действие. Прилага се при проблеми в:

ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ – остеоартроза, ревматоиден артрит, гонартроза, коксартроза, полиартрит, остеопороза, болестта на Бехтерев, подагра;

СЪРДЕЧНО-СЪДОВА СИСТЕМА – хипертония, аритмия, исхемична болест на сърцето, инфаркт, мозъчен инсулт, ангина пекторис;

НЕВРОЛОГИЧНИ – невроза и неврастения, мигрена, ишиас, дископатия, радикулит, мултиплена склероза, депресии;

ПИКОЧО-ПОЛОВАТА СИСТЕМА;

ВЪТРЕШНИ ОРГАНИ (подобрява дейността им) – бъбреци, черен дроб, жлъчка, бели дробове;

ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА повлиява благотворно;

ИМУННАТА СИСТЕМА активира и засилва защитните сили на организма.

 

ДИКРАСИН ФОРТЕ ЛОСИОН 65мл.

 

ЦЕНА: 12.00 лв.

 

 "Дикрасин"-билков лосион е показан за лечение на: възпалително-дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система (неусложнена, неактивирана остеоартроза, артрити, тендинити, тендовагинити, бурсити, спондилити, радикулити).

ДЕЙСТВИЕ: Флавоноидите, етеричните масла и дъбилните вещества, които се съдържат в "Дикрасин"-билков лосион, имат противовъзпалително, противоалергично, венотонично, мембраностабилизиращо и антихеморагично действие.

   "Дикрасин"-билков лосион, с добре подбрания си състав, притежава изразено противовъзпалително, болкоуспокояващо и съдоукрепващо действие, подобрява кръвоснабдяването и храненето на тъканите около ставите и болните места. При експериментални фармакологични и клинични изпитвания е доказано повлияване на пролиферативната фаза на околоставните възпалителни процеси, облекчаване на болката, подобрение на движенията и намаляване на сковаността (отчетено при 73-81 % от изследваните болни).

    Приложението на "Дикрасин"-билков лосион може да намали дозата или да доведе до изключване приложението на НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Не предизвиква реакции на свръхчувствителност, повлиява благоприятно повишеното артериално налягане и може да се прилага при болни с отклонения в кръвното налягане. Не променя структурата на кожните придатъци (космени фоликули, потни и мастни жлези) и др.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ: В 100 мл от "Дикрасин" билков лосион се съдържа Оrigani hегbа 0.46 г, Нiреrici hегbа 0.46 г, Grataegi folium cum flore 0.30 г в пречистена вода до 53.4 г. Помощни вещества: Hidrochloric acid concentrated (солна киселина концентрирана) 3.3 г и пречистена вода 43.3 г.

Флавоноидите рутин, кварцетин, рамнозид изовитексин, вителсин, хиперозид и моноацетил-витаксинрамнозид имат капиляротонично действие, намаляват пропускливостта и чупливостта на капилярите, предотвратяват увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки от различни фактори. Оказват инхибиращ ефект на хиалуронидазата и притежават антиоксидантна активност, участвуват в окислително-възстановителните процеси.

Етеричните масла тимол, бориенол, гранилацетат, гераниол, цинеол и L-пинен притежават локално дразнещо и ревулзивно действие; не са токсични в прилаганите дози.

Дъбилните вещества, приложени външно, притежават противовъзпалителен ефект, имат бактерицидно действие, образуват защитна ципа, върху повредената кожа, която предпазва подкожната тъкан от дразнене.

Солната киселина в дозираната ниска концентрация, допринася за проявяване действието на флавоноидите, етеричните масла и дъбилните вещества и улеснява проникването им в тъкъните.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Да не се прилага при пациенти, свръхчувствителни към някоя от  съставките на препарата. Да не се прилага при кожни обриви, възпаления, алергични и инфекциозни заболявания на кожата и меките тъкани, рани и др. Не се препоръчва прилагането  му по време на месечно неразположение при жените.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: При приложението на "Дикрасин"-билков лосион е желателно да се избягва контакт на препарата с очите, устната и носна лигавици. Не се препоръчва приложение на препарата при деца под 6 годишна възраст. Да не се допуска предозиране! Да не се прилага върху потни участъци от тялото.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА: Прилага се САМО ВЪНШНО, чрез намазване на болния или на по-големи участъци от тялото. Намазването на ограничен участък се прави ежедневно или през ден, като дермалният разтвор се втрива в продължение на няколко минути. Нанасянето му върху цялото тяло се прави по следния начин:

1-ден: Накапват се 25-30 мл от дермалния разтвор върху кожата и се втрива и масажира в продължение на 30-40 мин цялото тяло, с изключение на главата, лицето и слабините. Масажирането се извършва от крайниците към сърцето. Гърбът и гърдите се масажират кръгово. 

2-ден: Прави се масаж без нанасяне на "Дикрасин"-билков лосион. Може да се използва "Дикрасин"-масажен крем.

3-ден: Почивка. Може да се направи хигиенна баня.

    Тридневният цикъл се повтаря 6 пъти, с което се нанася една доза от 3 опаковки "Дикрасин"-билков лосион. При резистентни случаи на тежки заболявания могат да се приложат 2, 3 и повече дози след двуседмични паузи. Възможна е лека лечебна реакция, след чието премина­ване започва оздравителният процес.

    Преди употреба пластмасовата бутилка с препарата се разклаща много добре.

ПРЕДОЗИРАНЕ: Да се внимава с прилаганото количество от препарата, за да не се допуска предозиране! Ако това се случи, да се употреби антикиселина (сода бикарбонат) за неутрализиране на евентуално повишената киселинност на кожата. Да не се прилага върху потни участъци от тялото.

 

  

Справочник

Търсене

Открийте при нас:
ЧАЕВЕЦ
ДЕРМАСПРЕЙ
ПСОКАЛМИН крем
ХЕМОРРЕЛ
КРЕМ РОДОПСКО ЧУДО
БЯЛ КРЕМ РАЧЕВ
НЕПРОЛИЗИН G ГЕЛ
ПОСТ-НЕПРОЛ ГЕЛ
БИОБРАН
КАНЕЛИМ /PING-XIAO/
ГРАНОФУРИН
КРЕМ ПАЛИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА ЖЕНИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА МЪЖЕ
МОТИЛИТИ БУУСТ
ДИКРАСИН ЛОСИОН
ДИКРАСИН ГЕЛ
МАСЛО 110 с алое вера
ВИТАСИН КРЕМ
ГЕНЕРОФИТ КРЕМ
ЗАГРЯВАЩИ ПЛАСТИРИ
ТОПЛО-СТУДЕН КОМПРЕС
МУРСАЛСКИ ЧАЙ ЕКСТРАКТ
САНТАМЕНТ
СТРЕСОВИТАЛ КАПКИ
ХЕПАВИТАЛ КАПКИ
ДИАБЕТАЛ КАПКИ
АЛКОФИТАЛ КАПКИ
АНАЛИЗАТОР НА МАЗНИНИ
АФРИКАНСКИ ЧЕРЕН САПУН
ЧАЙ ДЕМИР БОЗАН
ЧАЙ ВИГАРД
ЧАЙ УРОГАРД
ЧАЙ ТИ ЛАЙФ
ЧАЙ 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ФИЛТЪР
КИТАЙСКО МАСЛО
АФТОДОНТ
АНГИЗОЛ
ГЕЛ АЛЯСКА
УЛТИМА ЖЕНШЕН ТАБЛ X9
ДЕХИПЕР ФОРТЕ
ТИБЕТСКИ КАПКИ
ГЕРМАНИЙ GE132
АКУТОЛ СПРЕЙ
ЗЛАТНО МАСЛО
АЛОЕ НА КРИСТАЛИ
РЕМЕСКАР КРЕМ
АЛЕРГОКСИН
КАРДИОКСИН
ДИАБЕКСИН
ВАРИКСИН
ТРИАКТАЛ
ТРОЙЧАТКА
ОТОСТИК БЕБЕ КОРЕКТОР
МАОЛО
МИРАВИТАЛ ВИТ. В12 КАПКИ
КРАЧКОМЕР ZANO
ХЕЛИКС (HELIX)
ИНХИБРЕЛА
ЗЛАТЕН ЧАЙ
GUTTO Мравчен крем
Ние във фейсбук