САНТАМЕНТ 200МЛ.

ЦЕНА: 14.00 лв.

 

САНТАМЕНТ- е мощен агресивен продукт атакуващ болестотворната микрофлора в устната кухина веднага при употреба.

САНТАМЕНТ- атакува и премахва веднага болестотворната микрофлора в устната кухина.

САНТАМЕНТ- Премахва приченителите на лошият дъх в устната кухина.

САНТАМЕНТ- За възпаление на лигавицата на устата.(Стоматит)

САНТАМЕНТ- Спира парадонтозата.

САНТАМЕНТ- Премахва образувалите се джобове на венцитее около зъба.

САНТАМЕНТ- Ще стегне вашите венци. Ефекта се чуства веднага.

САНТАМЕНТ- След всички стоматологични интервенции на зъбите.

САНТАМЕНТ- Особено ефективен след почистване на зъбен камък.

САНТАМЕНТ- След изваждане на зъб.

САНТАМЕНТ- Ефект веднага след ползване

Начин на употреба

Начин на употреба на Сантамент Отворете и стиснете пластмасовата бутилка. В горният край има дозатор които ще се напълни с една доза.

Начин на употреба на дозата:

За парадонтоза, кървящи венци, подути венци, стоматит, джобове около зъбите, лош дъх, изкуственни зъби, след хирургическа или манипулация в зъболекарски кабинет- жабурене на дозата до момент на търпимост и изплюване на дозата.

За малки деца – част от дозата се прехвърля на стерилен памук и се намазва устната кухина.

Интензивност на употреба на Сантамент

Сантамент се приема сутрин обед и вечер след хранене като вечер след измиване на зъбите с паста за зъби.

След утихване или спиране на третираните горе изброени причинители на заболяването – профилактично.

В началото Сантамент се ползва интензивно по една доза сутрин обед и вечер след хранене. След това може да се употребява профилактично по една доза ежедневно или през ден в зависимост от необходимоста. Профилактичната упонреба е важна за подържане и спиране на паразонтозата и ежедневна хегиена на устната кухина.

Важно !!!!

След употреба на Сантамент не приемайте течности и храна един час след това.

 

Венечните заболявания или така наречените пародонтити се причиняват от плака, безцветен филм от бактерии, която се наслоява върху зъбите. Плаката дразни венците в резултат, на което те се зачервяват, стават чувствителни, в някой случаи се подуват и кървят. Ако плаката не се отстрани се получават втвърдявания около зъба, които оформят зъбен камък. Накрая плаката или зъбният камък започват да разрушават венечната тъкан, която е в съприкосновение със зъба. Този процес води до образуване на венечни джобове. Тези джобове се запълват с плака и резултатът е увреждане на костта, която носи зъбите. Венечните заболявания прогресират бавно, без да причиняват каквато и да е болка. Повечето хора, които имат венечно заболяване дори не подозират това. Ако заболяването бъде диагностицирано в ранен стадии, то може да бъде лекувано своевременно и съответно зъбите да бъдат предпазени.

Какво представлява зъбната плака ?

 

Зъбната плака е аморфна, лепкава, жълтенозна, белезникаво – жълтеникава маса, която се образува като тънък слой върху зъбите над и под венечния ръб. Тя се състои основно от бактерии, които отделят киселини, токсини, алергени и други вредни вещества. Ето защо зъбната плака е основен причинител както на кариеса, така и на възпалителните заболявания на венците.

 

Защо се образува зъбна плака ?

 

Натрупването на зъбна плака е естествен процес. Устната кухина на човека нормално се обитава от множество видове бактерии. Бактериите са миниатюрни живи организми, като не всички видове причиняват заболявания. Част от тях са дори полезни за човешкия организъм. Бактериите имат свойството да се прикрепят по зъбните повърхности, като формират тънък слой. С течение на времето обаче, ако не се почиства редовно и старателно, слоят зъбна плака увеличава своята дебелина. Още по – неприятен е фактът, че освен количеството, силно нараства и болестотворния потенциал на плаката, защото вредните микроорганизми в нея стават все повече и повече.

 

Какво е Стоматит ?

 

Така се нарича възпалението на лигавицата на устата. Стоматитът се причинява от вируси и бактерии. Възпалението обхваща лигавицата на бузите, на езика, а също така и на венците, която е зачервена и отекла, болезнена при хранене. Понякога се стига до образуване на язвички – от една до множество на брой. Пародонталните заболявания или както повечето хора ги наричат – заболяванията на венците, са хронични бактериални инфекции, които постепенно увреждат костта и венците поддържащи зъба. Ако остане нелекувана тази инфекция може да доведе до загуба на зъба. Основната причина за тази инфекция са бактериите и техните токсини в плаката по зъбите.

 

Важно !!! Зъбния камък представлява минерализирана ( втвърдена ) зъбна плака. Той силно дразни венците и е един от най – честите ” благоприятни ” фактори за поява и развитие на парадонтоза

 

Пародонтопатия.

 

Мощен алергизиращ фактор е бактериалната флора на умъртвените зъби, при пародонтопатия. Бактериалните огнища в устната кухина и зъбите обуславят развитието на алергични заболявания с увреждане на ставите, бъбреците, сърцето, съдовете, очите, кожата и други органи и системи.

 

 

Справочник

Търсене

Открийте при нас:
ЧАЕВЕЦ
ДЕРМАСПРЕЙ
ПСОКАЛМИН крем
ХЕМОРРЕЛ
КРЕМ РОДОПСКО ЧУДО
БЯЛ КРЕМ РАЧЕВ
НЕПРОЛИЗИН G ГЕЛ
ПОСТ-НЕПРОЛ ГЕЛ
БИОБРАН
КАНЕЛИМ /PING-XIAO/
ГРАНОФУРИН
КРЕМ ПАЛИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА ЖЕНИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА МЪЖЕ
МОТИЛИТИ БУУСТ
ДИКРАСИН ЛОСИОН
ДИКРАСИН ГЕЛ
МАСЛО 110 с алое вера
ВИТАСИН КРЕМ
ГЕНЕРОФИТ КРЕМ
ЗАГРЯВАЩИ ПЛАСТИРИ
ТОПЛО-СТУДЕН КОМПРЕС
МУРСАЛСКИ ЧАЙ ЕКСТРАКТ
САНТАМЕНТ
СТРЕСОВИТАЛ КАПКИ
ХЕПАВИТАЛ КАПКИ
ДИАБЕТАЛ КАПКИ
АЛКОФИТАЛ КАПКИ
АНАЛИЗАТОР НА МАЗНИНИ
АФРИКАНСКИ ЧЕРЕН САПУН
ЧАЙ ДЕМИР БОЗАН
ЧАЙ ВИГАРД
ЧАЙ УРОГАРД
ЧАЙ ТИ ЛАЙФ
ЧАЙ 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ФИЛТЪР
КИТАЙСКО МАСЛО
АФТОДОНТ
АНГИЗОЛ
ГЕЛ АЛЯСКА
УЛТИМА ЖЕНШЕН ТАБЛ X9
ДЕХИПЕР ФОРТЕ
ТИБЕТСКИ КАПКИ
ГЕРМАНИЙ GE132
АКУТОЛ СПРЕЙ
ЗЛАТНО МАСЛО
АЛОЕ НА КРИСТАЛИ
РЕМЕСКАР КРЕМ
АЛЕРГОКСИН
КАРДИОКСИН
ДИАБЕКСИН
ВАРИКСИН
ТРИАКТАЛ
ТРОЙЧАТКА
ОТОСТИК БЕБЕ КОРЕКТОР
МАОЛО
МИРАВИТАЛ ВИТ. В12 КАПКИ
КРАЧКОМЕР ZANO
ХЕЛИКС (HELIX)
ИНХИБРЕЛА
ЗЛАТЕН ЧАЙ
GUTTO Мравчен крем
Ние във фейсбук