ДИКРАСИН МАСАЖЕН ГЕЛ 50МЛ.

 

ЦЕНА: 9.00 лв.

ДЕЙСТВИЕ: "Дикрасин"-гел, с добре подбрания си състав, притежава изразено проти­вовъзпалително, болкоуспокояващо и съдоукрепващо действие. Доказан е положителният ефект върху пролиферативната фаза на възпалителния процес, облекчаване на болката, подобряване на движенията и намаляване на сковаността.

ПОКАЗАНИЯ: "Дикрасин"-гел се прилага при проблеми на опорно двигателния апарат (спондилартроза, коксартроза, гонартроза, омартроза), сърдечно-съдови заболявания, като артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, болестта на Бюргер, неврологични заболявания - мигрена, болестта на Бехтерев, кожни заболявания - микози и др., грип и грипоподобни състояния.

Съдържащите се в "Дикрасин"- гел флавоноиди, етерични масла и дъбилни вещества обуславят основното действие на гела.

Флавоноидите рутин, кверцетин, рамнозид изовитексин, витексин, хиперозид и моноацетил-витексин рамнозид имат капиляротонично действие, намаляват пропускливостта и чупливостта на капилярите, предотвратяват увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки от различни фактори. Оказват инхибиращ хиалуронидазната активност ефект. Имат антиоксидантен характер. Участват в окислително-възстановителните процеси. Флавоноидите имат противовъзпалително, противоалергично, венотонично, мембраностабилизиращо и антихеморагично действие.

Етеричните масла тимол, борнеол, геранилацетат, гераниол, цинеол и L-пинен притежават локално дразнещо и ревулзиращо кожата дей­ствие. Не са токсични в прилаганите дози.

Дъбилните вещества притежават противовъзпалителен ефект, имат бактериостатично и бактерицидно действие. Образуват върху повредената кожа защитна ципа, предпазваща кожната тъкан от дразнене.

Солната киселина, в приложената концентрация, допринася за проявяване действието на флавоноидите, етеричните масла и дъбилните вещества и улеснява проникването им в тъканите.

СЪСТАВ /INCI /: DICRASIN, GLYCERIN, XANTHAN GUM, TRIETHANOLAMINE, MAGNESIUM SULFATE

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Приложението на препарата не се препоръчва при кожни обриви, възпалителни, алергични и инфекциозни заболявания на кожата и меките тъкани, рани и др. Не се прилага по време на месечно неразположение при жените.

НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ И ДОЗИРОВКА: Прилага се само външно, чрез намазване тънък слой на болния участък или на цялото тяло. Намазването на ограничен участък с "Дикрасин" гел се прави ежедневно, но не повече от един път на ден, като втриването става в продължение на няколко минути, за по-пълното му абсорбиране. За постигане на по-добър ефект масажирайте 15-20 минути. Нанасянето на "Дикрасин"-гел върху цялото тяло (с изключение на главата) се прави през ден, чрез масажиране в продължение на 30-40 мин. Движението при масажа е в посока от крайниците към сърцето и става с кръгови движения. При резистентни случаи на тежки заболявания може да се приложи втора, трета и повече дози след двуседмични паузи. Един курс на лечение се изпълнява с три опаковки, в продължение на осемнадесет дни. 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ: Да не се допуска предозиране на "Дикрасин"-гел. При предозиране да се употреби антикиселина (сода бикарбонат). Да не се прилага при потно тяло и след хигиенна баня. Да се пази от деца! Да се избягва контакт с очите!

ОПАКОВКА: Бурканчета съдържащи 50 г гел.

СРОК НА ГОДНОСТ: Една година от датата на производство, посочена върху опаковката.

 

Справочник

Търсене

Открийте при нас:
ЧАЕВЕЦ
ДЕРМАСПРЕЙ
ПСОКАЛМИН крем
ХЕМОРРЕЛ
КРЕМ РОДОПСКО ЧУДО
БЯЛ КРЕМ РАЧЕВ
НЕПРОЛИЗИН G ГЕЛ
ПОСТ-НЕПРОЛ ГЕЛ
БИОБРАН
КАНЕЛИМ /PING-XIAO/
ГРАНОФУРИН
КРЕМ ПАЛИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА ЖЕНИ
ФЕРТИЛЕЙД ЗА МЪЖЕ
МОТИЛИТИ БУУСТ
ДИКРАСИН ЛОСИОН
ДИКРАСИН ГЕЛ
МАСЛО 110 с алое вера
ВИТАСИН КРЕМ
ГЕНЕРОФИТ КРЕМ
ЗАГРЯВАЩИ ПЛАСТИРИ
ТОПЛО-СТУДЕН КОМПРЕС
МУРСАЛСКИ ЧАЙ ЕКСТРАКТ
САНТАМЕНТ
СТРЕСОВИТАЛ КАПКИ
ХЕПАВИТАЛ КАПКИ
ДИАБЕТАЛ КАПКИ
АЛКОФИТАЛ КАПКИ
АНАЛИЗАТОР НА МАЗНИНИ
АФРИКАНСКИ ЧЕРЕН САПУН
ЧАЙ ДЕМИР БОЗАН
ЧАЙ ВИГАРД
ЧАЙ УРОГАРД
ЧАЙ ТИ ЛАЙФ
ЧАЙ 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ФИЛТЪР
КИТАЙСКО МАСЛО
АФТОДОНТ
АНГИЗОЛ
ГЕЛ АЛЯСКА
УЛТИМА ЖЕНШЕН ТАБЛ X9
ДЕХИПЕР ФОРТЕ
ТИБЕТСКИ КАПКИ
ГЕРМАНИЙ GE132
АКУТОЛ СПРЕЙ
ЗЛАТНО МАСЛО
АЛОЕ НА КРИСТАЛИ
РЕМЕСКАР КРЕМ
АЛЕРГОКСИН
КАРДИОКСИН
ДИАБЕКСИН
ВАРИКСИН
ТРИАКТАЛ
ТРОЙЧАТКА
ОТОСТИК БЕБЕ КОРЕКТОР
МАОЛО
МИРАВИТАЛ ВИТ. В12 КАПКИ
КРАЧКОМЕР ZANO
ХЕЛИКС (HELIX)
ИНХИБРЕЛА
ЗЛАТЕН ЧАЙ
GUTTO Мравчен крем
Ние във фейсбук